lördag 5 mars 2011

Sorglig Kladkaka

Jag vill gärna tro att när man ska försöka sölja sin bakverk så bör man kunna stava till vad det är eller åtminstone göra någon ironisk form av stavning på det. Men det här är ju bara sad.. Att den för den delen sen smakar bajs i tårtbitsform är ju också ganska så tråkigt.   Mitt nästa bakprojekt får bli en riktigt kladdig kladdkaka! Med lite mindre socker.. kanske..

Pshyco..

Till jul så flyttade dessa psykotiska pepperkakisar in..

TART!

Dressat mina tårtisar med grätte! Mmmm mums. Lägg märke till det fina redskapet som jag hittade i min fina målarlåda som jag fick i julklapp. Den är jättebra!

Slutresultatet blev detta. Och de smakade jättegött.

Alla Stjärtas dag!

Jag gjorde ju en Världsfin tårta till alla hjärtans dag! Iofs så gjorde jag en fin tårta till min fina vän som fyllde år, men den glömde jag väl fota såklart. Så håll tillgodo med hjärtetartet

Önskar mig bort.


Okej, jäätedåligt beslut att äta deg. ONT! Men värt.
Bullarna blev sååååå bra! Och saftiga. Jag väljer att tro att det var de 2 dl mjölk som ersattes av grädde som gjorde hela grejen. Fan så bra!

Och Vaniljbullsen blev också helt fantastiska! Ibland överträffar jag mig själv. Eller jag tycke iallafall att jag gjort det, fast i själva verket så har jag inte gjort nåt vidare mycket bättre. Men Gott blev det.

Skitochpissdag



Skitochpiss-dagar botas bäst med att baka och äta tror jag. Mmm Mycket god tanke som fårr de flesta fetton dit dom är idag viktmässigt. MEEn ändå!

Vi kör med Hallongrottor, vilket är min specialitet tror jag. Blir alltid suuupergött!
Next in line blev bullar! Och nu för en gångs skull verkar det som att degen blev perfekt!  Hittade ett nytt recept som jag körde på och det verkar ha blivit succé! Har iofs inte provsmakat ännu.. Bara på degen.. OCh DEN var god.
Nu ser det dock ut som jag är i vecka 36+5 eller nåt...Jäääsning.

Istället för traditionell fyllning så blev det en mix av smör/mandelkross/brun farin/ kardemumma och kanel. Jag tror att detta är ett vinnande koncept, men det återstår att se/smaka.

Det blev ju lite deg över, både efter bullarna och hallongrottorna så då får man exprimentera ännu mera =)Mördegen till hallongrottorna fylldes ut med hasselnötsmjöl och formades till pinnar.
Bulldegen blev till bollar som fylldes med den resterande vaniljkrämen som fanns kvar efter semmelbaket.

De står i ugnen nu ocgh snart får vi se om impulserna i hjärnan(och magen) ger oss rätt.